Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby dejme tomu Ústavní soud rozhodl před třemi lety, tak jak rozhodl dnes, tak jsou Okamurovci na koni a ve vládě.

0 0
možnosti
ZD

A toto rozhodnutí je vyřazuje?

0 0
možnosti
ZZ

Taky neříkáte celou pravdu, ale vždy jen poupravenou pravdu.

Kupř. Spolkový ústavní soud v Něměcku (BVerfG) vyžaduje pro používaný poměrný volební systém „cíl, přivést k platnosti politickou vůli voličů jako jednotlivců, tedy vytvořit reprezentaci lidu, která představuje zrcadlový obraz politického mínění existujícího v lidu.‟ (2 BvE 2/56. Rn. 27.), ale zapomněl jste na to, že také přísně zakazuje tvoření volebních koalic a každá strana musí jít do volebního souboje samostatně !!!

:-):-):-)

0 0
možnosti
VK

Pregnantně vysvětleno. R^

Ale co je to platné, Vondráček se již nechal slyšet, že ANO bude prosazovat "bonus pro vítěze". Co na tom, že jde proti proti ústavou zaručené rovnosti hlasů.

0 1
možnosti
ZD

Jaký názor máte na potřebné kvórum pro vstup a ústavou zaručenou rovnost? To tam nechal také pan Vondráček? Nejde to také náhodou proti něčemu ?

0 0
možnosti
ZB

Jsem zvědavý, zda Česko vůbec sestaví nějakou vládu? Vlastně by mohl vládnout Rychetský, kdyby se vládu sestavit nepodařilo. A nebo můžeme zrušit volby. Co volby, zrušme demokracii a vyhlašme rovnou Rychetského velkým šéfem!

1 0
možnosti
PB

No a tím se dostáváme k vysvětlení toho podivuhodného kroku, proč prezident Zeman vyhlásil volby už na začátku nového roku, což je naprosto šokující a nevídaný počin.

Samozřejmě, že od svých podtržtašků věděl a znal předběžný výrok Ústavního soudu i to, že se chystá jeho vyhlášení. Myslel si ovšem, že v době už vyhlášených voleb se to ÚS neodváží. Odvážil. A strhla se koblihová bitva ne nepodobná té ze Saturnina.

2 2
možnosti
ZD

"Šokující a nevídaný počin"... poněkud hysterický komentář. Kde planou emoce úpí rozum. Buď na to má právo nebo nemá. Blog a komentáře osvětlují právní souvislosti - ne emoční.

0 1
možnosti
JN

Tolik slov .. a přitom všichni ví o co jde. Antibabiš na zakázku :-).

2 2
možnosti
PB

Pravda, všechno je antibabiš.

Covid je antibabiš, Čapák, střet zájmů, díry v silnicích jsou antibabiš, vyšetřování na ministerstvech, na krajícj, samotných členů ANO, samej antibabiš kam se podíváš.

Je to jednoduché, dobře se to pamatuje, ale hlavně se tím dá vysvětlit úplně všechno.

2 2
možnosti
VP

Ono se tím něco změní ?

1 0
možnosti
ZD

Hmm zajímavý názor a hlavně klidně a srozumitelně podaný. Děkuji, budu přemýšlet.

1 2
možnosti
JS

J27o43s48e12f 26S97u71k

4. 2. 2021 17:14

Vám děkuji za rozbor a Ústavnímu soudu za rozhodnutí. Doufám, že nic podobně ostudného se již nebude v našem volebním systému opakovat.

Mrzí mne jen to, že stále nebyl opraven počet poslanců ve sněmovně - sudý počet poslanců je podle mne školáckou chybou systému..

0 2
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1217x
Právník a počítačový inženýr v jedné osobě.

Aby prosperoval jedinec i společnost.

Má videa na YouTube (české titulky).
Kontakt přes Linked-In.
Kontakt přes Facebook.
Přímý kontakt přes formulář.

Seznam rubrik