Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Na nějaké závěry je ještě příliš brzo. Je nutné počkat, jak se ta křivka bude dále vyvíjet a zdali nedojde během několika měsíců ke kompenzaci. Teprve pak bude možná úvaha o tom, zdali umřeli lidé, kteří by umřeli tak jako tak nebo jestli tu mohli ještě dlouhá léta být.

A i tak, je nutná opatrnost při vyvozování závěrů ze statistik. Krásným příkladem je porovnání průměrného věku dožití v Česku (78 let) s průměrným věkem obětí covidu (79 let). Tyto indicie totiž ukazují na to, že covid v průměru prodlužuje život o jeden rok. Zajímavé, což?

2 1
možnosti
PM

P67e50t50r 20M17u69n11z42a15r

9. 12. 2020 13:19

Tak vzhledem k tomu, že každý jednou umře, jednou ke kompenzaci skutečně dojde. Nicméně to bude trvat několik let, nejspíš víc jak 5 let..

2 1
možnosti
Foto

Díval jsem se na Vaše grafy. Hra čísel kouzelná.

Najděte rozdíl mezi celkovým počtem zemřelých od 1. ledna do 30 listopadu v letech od 2010 do 2020. A podívejte se, jak to vypadá v jednotlivých měsících.

Už to tu bylo uvedeno.

0 0
možnosti
PM

P60e60t59r 18M85u73n18z86a59r

9. 12. 2020 13:23

Jak by mohl někdo porovnat rozdíly zemřelých od 1. ledna do 30 listopadu, když se ví čísla jen do 44. týdne? Víte kdy končí 44. týden?

Nicméně již dnes se vsadím o basu šampáňa, že letos zemře o 8000 lidí víc, než je průměr za předchozích 5 let.

1 0
možnosti
Foto

Vláda dobrovolně neodstoupí ať už by byly její příkazy pro společnost sebedestruktivnější, na to je příliš silná a stále je hodně lidí, kteří jsou přesvědčeni, že kdyby nedělala nic, bylo by to ještě horší.

Začíná se ukazovat, na co upozorňovalo hodně lidí, včetně mne, že boj s nemocí Covid19 bude příčinou necovidových úmrtí a že jich bude možná víc, než těch covidových.

Jak se s toho poučit. Je vidět, že zdravotnictví, tak jak je nastavené, je málo odolné vůči nekompetentním státním zásahům a rozsáhlejším infekčním epidemiím. Možná je na čase přiklonit se k volnotržnímu uspořádání, včetně zdravotního pojištění a to vše na dobrovolné bázi.

1 0
možnosti
JL

Průměrný věk zemřelých s covidem je údajně si 80 let - tihle lidé jsou navíc často nemocní s něčím jiným. Čili na co potřebujete novou vládu? Kdo by měl odvolat tuhle vládu? Musela by dostat nedůvěru a na tu to zatím nevypadá. Filosoficky vzato: lidé jako autor patří k současné západní civilizaci, která by nejradši každého držela co nejdéle při životě, i kdyby měl ležet napojený na přístroje - má z toho pocit, že "vítězí" nad smrtí. jenomže smrt může být vykoupení. Smrt je normální součást životního cyklu počínaje mikrobem po velrybu. Západ by spíš měl přemýšlet o tom, co dělá špatně, místo aby byl vyděšený z toho, že umírají nemocní starci a stařeny.

2 1
možnosti
PC

"...autor patří k současné západní civilizaci, která by nejradši každého držela co nejdéle při životě, i kdyby měl ležet napojený na přístroje - má z toho pocit, že "vítězí" nad smrtí...." (p. Libeňský)

--------------------------------------------------------------------

Přesně tak. R^Snaha porazit fyzickou smrt, a zároveň zabít NORMÁLNÍ život a místo něj jen přežívat!

To je fakt teda "dokonalá" filozofie sooučasných mocipánů!:-/

0 0
možnosti
Foto

O co více občani ČR trpí nadváhou oproti zbytku světa, o více umírají v souvislosti s cowidem. Ale kvůli tomu vyslovovat nedůvěru vládě?

2 1
možnosti
ZZ

Vlády celého světa odstupte !!!

Máme tady nového génia, který všechno dá bleskem do pořádku !!! ̈

;-D;-D;-D

2 4
možnosti
JS

Propojení právníka a počítačového odborníka je pro mě naprosto nepochopitelné.

Návrh na okamžité vyslovení nedůvěry vládě svědčí o Vaší naprosté neznalosti politické i právní situace v našem státě.

3 0
možnosti
Foto

Není to tak dávno, co někteří tvrdili, že úmrtnost na COVID-19 se na celkové statistice úmrtnosti neprojevuje.

Návrh na "okamžité vyslovení nedůvěry vládě šesti stranami ve Sněmovně s výjimkou ANO a jmenování neutrální úřednické vlády těmito stejnými stranami" je nereálný. Pochybuji, že by se k tomu připojili SPD a KSČM. Největší překážkou je ovšem prezident Zeman. Ten si může dělat co chce, natahovat čas atd. Navíc se už několikrát vyjádřil, že pokud bude vládě vyslovena nedůvěra, jmenuje premiérem opět Andreje Babiše.

3 0
možnosti
VK

Při svorné spolupráci 6 stran ve Sněmovně nemůže prezident republiky ignorovat takovou politickou vůli a reálnou zdravotní situaci. Při ignorování by mu hrozila ústavní žaloba, která by nyní s touto podporou 6 stran/hnutí prošla k Ústavnímu soudu.

Myslím též, že prezident republiky si chce zachovat aspoň zdání nějakého rozumného odkazu. Být v historii jako prezident, který s předsedou vlády pohřbil desetitisíce svých spoluobčanů, není příliš lákavý odstavec v učebnicích občanské výchovy.

Jako větší problém spatřuji schopnost oněch 6 stran/hnutí se na uvedeném vůbec domluvit. Zejména T. Okamura bude mít tendenci zobchodovat svých 22 hlasů s premiérovým hnutím, je to jeho obchodní přirozenost. Nicméně by se aspoň projevily skutečnosti tak, jak jsou. Kdo má nějaký charakter a ohled na veřejný zájem, kdo nemá.

-----------

Do konce srpna zemřelo v ČR v souvislosti s Covidem „jen“ 428 osob (ÚZIS). Za 6 měsíců to činí asi 17 osob týdně průměrně navíc. To se vůči hodnotě řádově 2050 skutečně obtížně rozlišuje od fluktuací, statistických chyb apod., v rámci součtových křivek ČSÚ. Vedlejší účinky lockdownů kupř. jsou, že je méně fatálních dopravních nehod atp., tj. některá úmrtí klesají.

Tyto zkušenosti s Covidem s celkovou nadúmrtí však byly známé z Itálie i Anglie, i z USA, již v červnu 2020 byla všechna tato data. Bylo zhola zbytečné provádět tento „experiment“ či nerozvážnost i v ČR.

Jestliže však již k tomu došlu, máme souvislost černou na bílém i my sami nyní, zde, polopaticky, od našich vlastních úřadů.

0 2
možnosti
ZM

Dneska si jde vláda požádat o prodloužení nouzového stavu... Pokud to nehrajou, jedna z možností je odstoupení s tím, že za současné situace není ochotná nést zodpovědnost za následující stav... Co vy na to?

0 1
možnosti
AN

A98l83e67š 40N22o21v11á10k

9. 12. 2020 11:24

není důvod odstupovat. Pokud si opozice myslí, že vláda je špatná, tak ať jí vysloví nedůvěru.

3 0
možnosti
MS

Hezký článek. Akorát si nejsem jist, čeho by dosáhla úřednická vláda ČR?

Souhlasím, že současný systém jede metodou pokus - omyl. Ostatně takhle se jede v celé Evropě včetně adorovaného Švédska, které zavádí stejné restrikce. Zástupci Rakouska a Švýcarska se dohadují se zástupci Německa a Itálie jestli mají být otevřeny lyžařské areály. Proticovidové protesty řeší v zahraničí vodními děly a obušky. (Anglie, Německo). U nás to bylo pouze jednou pokud vím, proti fotbalovým ultras, které někdo geniálně pozval na protivládní demonstraci.

Takže současná situace neukazuje žádný výchozí bod - tedy stav nula podle kterého můžete začít používat index rizika.

Jinak máte pravdu. Současný stav měl být takový trénink na skutečnou nemoc, která by skutečně kosila obyvatelstvo ve velkém a rychlostí blesku. Z toho pomyslného testu nevyšel žádný stát - včetně Švédska, které od metody doporučování plíživě odstupuje už od listopadu.

9 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1217x
Právník a počítačový inženýr v jedné osobě.

Aby prosperoval jedinec i společnost.

Má videa na YouTube (české titulky).
Kontakt přes Linked-In.
Kontakt přes Facebook.
Přímý kontakt přes formulář.

Seznam rubrik