Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdroj infekce, dokonce vydatný, vůbec horečku mít nemusí. ;-)

0 0
možnosti
VK

To vůbec nerozporuji. Potíž je v tom, že i schopnost antigenních testů nalézt infekční, ale asymptomatické osoby, je velmi malá.

A jak píši, je velmi obtížné předem zjistit skutečné diagnostické vlastnosti antigenních testů. V zásadě byste si měli provést vlastní studii.

Např. podle studie 'in vivo' níže měly u asymptomatických osob antigenní testy (značky 'Sofia SARS Antigen') citlivost 41.2%, a to ve srovnání s PCR-RT testem. Jelikož již u PCR-RT je citlivost a předsymptomatických též špatná (zhruba 5-50%, viz graf), tak výsledná citlivost antigenních testů bude v rozmezí 2-20%. Tj. najde se jen 1 z 50 až 1 z 5. Průměrně třeba 1 z 15.

I antigenní testy tedy naleznou především symptomatické osoby!

Ale ty již samy dobře vědí, že symptomy mají. Význam antigenního testování tedy spočívá především v tom, aby firmy mohly efektivně tlačit na to, že symptomatické osoby nemají vůbec chodit do práce, ale rovnou k lékaři. Antigenní test, ale i měření teploty, pak slouží jako možný (ale ne zcela jistý) nástroj k odhalení těch osob, které trpí nekázní. Pokud zaměstnavatel tuto kázeň vymáhá vážně. Pokud ne, je zbytečné cokoli.

Ian W. Pray et al. Performance of an Antigen-Based Test for Asymptomatic and Symptomatic SARS-CoV-2 Testing at Two University Campuses — Wisconsin, September–October 2020. MMWR, Weekly / January 1, 2021 / 69(5152);1642–1647. https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm695152a3.htm

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1217x
Právník a počítačový inženýr v jedné osobě.

Aby prosperoval jedinec i společnost.

Má videa na YouTube (české titulky).
Kontakt přes Linked-In.
Kontakt přes Facebook.
Přímý kontakt přes formulář.

Seznam rubrik